Procter & Gamble household Z-Wave Support toegevoegd aan XPL

Z-Wave Support toegevoegd aan XPL

Mal Lansell heeft zojuist zijn XPLZWave-software uitgebracht die volledige Z-Wave-ondersteuning toevoegt aan XPL …

“XPL bevat nu ondersteuning voor Z-Wave RF-apparaten. Gebaseerd op de Z-Wave SDK van ControlShink, biedt de XPLZWave-service voor Windows 2000, XP, MCE en Vista volledige controle en statusrapportage van activiteit in een Z-Wave-netwerk.

In combinatie met andere XPL-applicaties is het nu mogelijk om Z-Wave-apparaten volledig te integreren in een thuisautomatiseringssysteem. XPLZWave bevat ook een configuratietoepassing die volledig beheer van een Z-Wave-netwerk biedt, met ondersteuning voor opname en uitsluiting van apparaten en het bewerken van groepen en apparaatparameters.

Z-Wave is een steeds populairder draadloos op korte afstand, gericht op de thuiscontrolemarkt. Het systeem is vergelijkbaar in kosten X10, maar is veel responsiever en betrouwbaarder, met de mogelijkheid om de huidige status van apparaten terug te rapporteren en exacte helderheidsniveaus voor lampen op te geven. Omdat het draadloos is, deelt het het voordeel van X10 omdat het geen dure retro-passen in bestaande huizen vereist.

Z-wave-apparaten vormen een “mesh-netwerk”, waarbij elk apparaat berichten doorgeeft aan zijn buren, waardoor het netwerk een hele woning kan dekken en een minimale hoeveelheid stroom verbruikt. De mesh -aanpak betekent dat berichten automatisch kunnen worden omgestuurd als een apparaat zou moeten mislukken.

Een Z-Wave-netwerk vereist geen pc om te bedienen. Apparaten zijn georganiseerd in groepen, zodat schakelaars en lampen elkaar direct kunnen regelen. Om het systeem te automatiseren of aangepast gedrag toe te voegen, is een PC Z-Wave-controller en software zoals XPL vereist.

Helaas zijn Zensys (de uitvinders van Z-Wave) zeer kortzichtig en bieden ze geen ondersteuning voor de ontwikkeling van open-source. De fabrikanten van de verschillende PC Z-Wave-controllers geven ook geen details over hun protocollen. Dit betekent dat het leveren van gratis software om Z-Wave-apparaten te besturen momenteel niet mogelijk is. Er is een redelijk geprijsd alternatief. ControlThink heeft een Z-Wave SDK gemaakt die wordt verkocht voor minder dan $ 70. Dit is voornamelijk ontworpen om te werken met de intermatische USB Z-Wave Stick (die is opgenomen bij de SDK voor Amerikaanse klanten), maar het ondersteunt ook andere controllers zoals de HomePro USB Z-Wave-interface ”

Meer informatie hier: XPLMONKEY.COM

Meer willen? – Volg ons op Twitter, zoals wij op Facebook, of abonneer u op onze RSS -feed. U kunt deze nieuwsverhalen zelfs via e -mail laten bezorgen, rechtstreeks naar uw inbox elke dag

Deel dit:
Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E -mail
Meer

Whatsapp
Afdrukken

Skype
Tumblr

Telegram
Zak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *