Procter & Gamble Uncategorized Review: Home Automation Insider on the Fibaro Z-Wave Wall Plug

Review: Home Automation Insider on the Fibaro Z-Wave Wall Plug

In wat we hopen dat een normaal slot zal zijn, hebben we gesproken over geautomatiseerde thuislezer, insider voor thuisautomatisering, Martyn Wendon, om een ​​smart home te onderzoeken Kit. Voor zijn eerste recensie vroegen we hem om ons de Low Down op de Z-Wave Wall-plug van de Fibaro te geven.

Achtergrond

Ik ben nu al enkele jaren een Z-Wave-bekeerling en ben langzaam mijn legacy-apparatuur voor thuisautomatisering overgegaan naar equivalente Z-Wave-apparaten. Helaas is er een gebrek aan “meet” muurplug aansluiting om bij de Britse stijl te passen, dus dit is een gebied dat ik tot nu toe niet heb kunnen migreren.

Ondanks verschillende geruchten over de muurplug -stopcontacten in de Britse stijl van makers zoals Everspring, TKB, Philio en Fibaro, is er nog niets vrijgegeven en ik heb lang genoeg gewacht! Dus nam ik een beslissing om te kijken naar het gebruik van een Schuko -versie van Plug Socket in de tussentijd met de juiste adapters en gezien het feit dat deze waarschijnlijk bulk zouden toevoegen, heb ik een beslissing genomen dat beginnen met het kleinst mogelijke apparaat een verstandige zet was.

Van alle beschikbare Schuko -plug -stopcontacten is de Fibaro -versie uitzonderlijk compact op slechts 65 mm lang en 43 mm breed.

Nieuw speelgoedbuzz

Na de verplichte “unboxing” -ceremonie – ja, zelfs op een apparaat als dit – gaf ik het apparaat snel een keer voorbij. Het is meestal niet dat ik naar een stuk hardware zou verwijzen als “schattig”, maar ik denk dat het uiterlijk van de FIBARO FGWPE/F-101 Wall Plug samenvat! Het is echt klein, niet veel groter dan een USB -stick van een paar generaties vintage.

Als een kanttekening, ik moet mijn hoed voor het Fibaro -ontwerpteam ideeën, ze komen echt met een aantal uitzonderlijk goed uitziende apparaten in vergelijking met hun concurrentie. Zelfs de dozen zijn geweldig-ik heb de afgelopen jaren veel Z-wave-uitrusting gekregen en de grote meerderheid komt in gewoon bruine saaie dozen. Fibaro slaagt er zelfs in om de verpakking er sexy uit te laten zien!

Uiterlijk is niet alles

In gereedheid voor de naderende nieuwe aankomst had ik wat Schuko <-> Britse adapters en een Schuko <-> UK-extensie-lead gekocht, dus ik begon ze te bevestigen aan de Fibaro Wall-plug in verschillende combinaties om te zien hoe het eruit zag. Om eerlijk te zijn, was ik een beetje teleurgesteld, de schattigheid van de Fibaro -plug verdween snel toen deze werd omringd door de zwarte plastic adapters.

Misschien had ik in plaats daarvan wat blanke kunnen krijgen en zouden ze er minder opdringerig uitzien. Maar echt, zodra de Fibaro Wall -plug “in gebruik” is en achter een kast, bank of een/V -eenheid van een beschrijving is gestopt, zal het toch niet zichtbaar zijn, dus kan het me eigenlijk schelen hoe het eruit ziet?

Esthetiek opzij toen had ik nog steeds zorgen over de stabiliteit van deze “sandwich” van adapters en fibaro -muurplug wanneer ze daadwerkelijk op een socket zijn aangesloten. Gelukkig heeft de toren vrij solide geverifieerd, maar je wilt waarschijnlijk niet een van deze gebruiken op locaties waar het kan worden geslagen – ik vermoed dat er niet veel voor nodig is om de plastic adapter te breken en een gevaarlijke combinatie van blootgestelde elektrische verbindingen.

Ik heb het ook geprobeerd met de Schuko Extension -voorsprong en dit leek een beter idee omdat het het iets minder onhandig uitzag en met de leiding die naar de vloer liep, voegde het een beetje ondersteuning toe aan de voorkant van de toren. Ik zou het echter nog steeds niet willen blootstellen, dus ik denk dat dit absoluut een zal zijn voor achter de A/V -kast. Dat is waarschijnlijk echt veel logischer, gezien het feit dat de Fibaro Wall -plug een behoorlijk kostbaar apparaat is om alleen het stroomverbruik van één apparatuur te besturen en te meten.

De hardware testen

De scherpe ogen onder je zullen ongetwijfeld hebben opgemerkt dat er verdachts lijkt op een LED “ring” aan de voorkant van de Fibaro Wall -plug. Dit is weer een nette aanraking van Fibaro omdat het verschillende kleuren verlicht, afhankelijk van de status van het Z-Wave-netwerk en de belasting van verbonden apparatuur.

Uit de doos verbond ik het tot een ketel en een föhn om de LED -ring in actie te zien. Het ziet er leuk uit, maar dient naar mijn mening echt geen nuttig doel – hoewel ik vervolgens dat “flitsende violet” heb geleerd toen de ketel kookte, een overbelastingstoestand aangaf, dus het is waarschijnlijk niet het beste van ideeën. Gelukkig stelt de handleiding dat deze wordt beoordeeld voor 2,5 kW bij continue belasting en 3,0 kW bij korte belasting, dus de keteltest is waarschijnlijk alleen op de limiet – geweldig dat het het prima heeft behandeld zonder nare bijwerkingen.

Ik heb ook opgemerkt dat het plastic lichaam een ​​beetje warm werd met zowel de ketel- als de haardroger -testen – niet alarmerend, maar een beetje warm. Ik denk dat dit slechts een resultaat is dat de Fibaro -wandplug zo klein is, er kan niet veel ruimte binnen zijn voor luchtstroom / koeling van de interne componenten.

Wat krijg ik nog meer voor mijn £ 55?

Aangezien dit een Z-Wave-apparaat is, krijgt u de normale voordelen zoals mesh-netwerken, tweewegcommunicatie en rapportage van lokale statusverandering. Maar, zoals eerder opgemerkt, is het bij £ 55 best een kostbaarApparaat, dus is er nog iets anders om de deal te verzoeten? Nou, zoals gewoonlijk, heeft Fibaro absoluut gepropt in de functies die naar mijn mening de prijs veel meer dan rechtvaardigen.

Meet-

Aangezien dit de hele reden was om de Fibaro Wall -plug in de eerste plaats te krijgen, kan ik echt zeggen dat dit een “extra functie” is die de prijs zou rechtvaardigen? De handleiding stelt dat “meten wordt uitgevoerd door een onafhankelijke microprocessor die exclusief voor dit doel is gewijd, die maximale nauwkeurigheid en precisie verzekert”, dus het klinkt alsof dit iets is om over te schreeuwen. Apparaten van andere makers gebruiken ongetwijfeld minder aangegeven voor hun meting en zijn als gevolg daarvan minder nauwkeurig en nauwkeurig. Afgezien van een grapje, van mijn testen, lijkt het later het meest nauwkeurige apparaat dat ik in dit opzicht heb gebruikt.

Zowel “Power” als “Energy” worden gerapporteerd door de Fibaro Wall -plug waardoor u actueel gebruik en verbruik in de loop van de tijdgegevens hebt. Deze gegevens worden ook in het geheugen opgeslagen, dus een stroomuitval of verwijderen van de socket verliest geen opgebouwde informatie.

Knipperende LED’s

Ik heb er al op gewezen dat deze geen echt doel dienen, vooral als de Fibaro Wall -plug uit het zicht zal worden verborgen, maar alleen voor volledigheid hebben de LED’s verschillende functies:

Aan / uit (handig om te zien of de bijgevoegde apparatuur aan of uit is – u kunt ook kijken naar de apparatuur om dit op een duwtje vast te stellen)

Kleur verandert met belasting (nuttig als je hersenen het volledige RGB -spectrum kunnen toewijzen aan de juiste 0 – 3000W -belasting die wordt gerapporteerd)

Flitst wanneer overbelast (handig als u probeert uw ketel er doorheen te laten draaien)

Verschillende z-wave-staten (nuttig om te weten of het in uw Z-Wave-netwerk is opgenomen als u zich nog niet herinnert of u het nog hebt opgenomen)

Te sarcastisch? OK, nou, er is eigenlijk één doel van de LED’s dat als nuttig kan worden geacht, dat van de “Range Tester”, daar nog veel meer over!

Vereniging

Voor degenen die nieuw zijn in Z-Wave, is associatie waar apparaten elkaar rechtstreeks kunnen communiceren en regelen, zonder een “centrale controller” als intermediair nodig te hebben. Normaal gesproken vallen apparaten in een van de twee categorieën met betrekking tot associatie. Ze kunnen een ander apparaat “besturen” of kunnen “worden bestuurd” door een ander apparaat.

De Fibaro Wall -plug is in dit opzicht enigszins anders, omdat deze beide kan doen. Dus je kunt bijvoorbeeld een PIR associëren met Buy om deze in te schakelen wanneer beweging wordt gedetecteerd door de PIR. Of u kunt het associëren met een lichtschakelaar zodat het licht wordt ingeschakeld wanneer de fibaro -muurstekker is ingeschakeld. U kunt zelfs een aantal van de Fibaro -muurpluggen samenstellen, zodat het inschakelen van een van hen de hele bank in- of uitschakelen. “Daisy Chaining” van de associaties kan ook worden bereikt, waarbij een ander apparaat de Fibaro -muurplug regelt, die op zijn beurt nog een ander apparaat regelt, enzovoort. nuttige dingen.

Ook ongewoon wordt ook een secundaire associatiegroep ondersteund waarmee u andere apparaten kunt besturen, afhankelijk van de huidige belasting gerapporteerd door de Fibaro Wall -plug. Dit kan worden gebruikt om een ​​ander apparaat in te schakelen wanneer bijvoorbeeld een maximum of minimaal laadpunt wordt bereikt.

In totaal kunnen maximaal vijf apparaten worden geassocieerd met elke groep die hierboven is aangegeven, hoewel dat in reële termen slechts vier apparaten zijn, gezien het feit dat één slot altijd is gereserveerd voor de controller.

Z-wave bereik tester

Dit is een functie die verschijnt in recente Fibaro -apparaten. De mogelijkheid om een ​​visuele indicatie van het Z-Wave-netwerk aan het einde van het apparaat te krijgen, is een nieuw idee. De FiBaro Wall -plug implementeert dit met een bepaalde reeks knopdrukken en knippert vervolgens en verandert de kleur van de LED’s om de status van het netwerk aan te geven.

Meer details hierover zijn te zien in de handleiding, maar in werkelijkheid weet ik echter niet zeker hoe nuttig dit zal zijn voor elke vorm van diagnostische testen. Meestal zou u dit soort testen aan het uiteinde van de controller uitvoeren zodat u bijvoorbeeld de route kunt zien die via andere apparaten wordt genomen. Dit is iets dat geen combinatie van knipperende LED’s u aan het einde van het apparaat zal vertellen.

Alarmen

Een andere handige functie is de mogelijkheid om te reageren op “alarm” -berichten op het Z-Wave-netwerk. Deze worden meestal uitgezonden door andere apparaten die hen ondersteunen in actie om te roken, CO, CO2, overstromings- of brandgebeurtenissen. Hierdoor kunnen apparaten die hen ondersteunen om te reageren in een soort “sub-netwerk” waar ze niet samen hoeven te worden geassocieerd of communiceren door middel van de intermediair van de centrale controller. Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs vrijgegeven Fibaro -rooksensor waar ze allemaal zullen activeren in het geval dat een van hen rook detecteert.

Speelt beter met anderen

Op zijn eigen, de Fibaro Wall -plug doet niet veel anders dan een dure extra manier te bieden om de aangesloten apparatuur aan / uit te zetten en het knipperen van sommige LED’s moet de stroom die door de apparatuur wordt gebruikt op en neer gaan. Om er het maximale uit te halen, moet je het echt toevoegen aan een Z-Wave-netwerk met behulp van een centrale controller zoals een Micasaverde Vera, Zipato Zipabox of UNDOUBTEEL A FIBARO Home Center 2 of Lite.

Omdat mijn keuze van de controller de Vera 3 is, heb ik de web -gebruikersinterface opgezet en begon het proces om de Fibaro Wall -plug toe te voegen. In z-wave termen staat dit bekend als “inclusie” en neemt normaal gesproken een paar minuten duwen op een apparaat in bepaalde combinaties na het plaatsen van de controller in de modus “Inclusief”.

Dit kan enigszins moeilijk zijn voor degenen onder ons met vingers en duimen zoals worstjes, maar gelukkig heeft Fibaro een deel van het gedoe uit dit proces gehaald. Misschien is hun ontwerpteam op dezelfde manier getroffen met cijfers van sigaren, aangezien al hun apparaten standaard in wat bekend staat als “Automatic Inclusion Mode” zal gaan wanneer ze worden ingeschakeld als ze nog niet zijn opgenomen in een Z-Wave-netwerk. Dit maakt inclusie eenvoudigweg een geval van het initiëren van het proces op de controller en het inschakelen van de stroom naar het apparaat – het is echt zo eenvoudig.

Zodra de Fibaro Wall-plug was opgenomen in het Z-Wave-netwerk, verscheen deze in mijn Vera Web UI als een “_apliance-module”. Vervelend toont dit met het pictogram van een gloeilamp, maar dit is puur een cosmetisch probleem en maakt geen verschil in hoe het apparaat functioneert. Dit pictogram kan daadwerkelijk worden gewijzigd met een beetje prutsen met de “XML” -bestanden van het apparaat, maar normaal gesproken doe ik dit niet.

Zoals normaal bij Fibaro-apparaten, zijn er een hele reeks configuratie-opties (bekend als “parameters” in de Z-Wave-wereld) die het gedrag van de muurplug kunnen veranderen. Wanneer ik apparaten aan mijn Z-Wave-netwerk toevoeg, voeg ik de parameters altijd toe aan mijn Vera als “alleen monitor” in eerste instantie, omdat ik hierdoor kan controleren wat de standaardwaarden zijn en ze op een later tijdstip aanpassen indien nodig .

Fibaro is een van de betere makers wanneer het betrekking heeft op het beschrijven van welke parameters beschikbaar zijn en wat ze daadwerkelijk doen. De handleiding is de beste plek om te controleren op de mogelijke opties.

Gebruik in de echte wereld

Het energieverbruik van de aangesloten apparatuur verschijnt in de hoek van het pictogram in de Vera Web UI en wordt na verloop van tijd weergegeven in de ingebouwde grafieken en grafieken.

Tijdens het bekijken van manieren om de gegevens van de FiBaro Wall -plug in mijn Vera te volgen, ontdekte ik de “Ergy” -plug -in. Eenmaal geactiveerd en met de Fibaro Wall -plug toegevoegd als gegevensbron, toont Ergy een redelijk goed uitziende “energiepaneel” en enkele juiste grafieken.

Na een periode van tijd vergeleken ik de stroommeetgegevens van de Fibaro Wall -plug met die van zowel de huidige kosten als EDF Ecomanager IAM (individuele apparaatmonitor) eenheden en het lijkt absoluut veel nauwkeuriger. Ik bevestigde alle metingen met een plug-in meter van Maplins-OK, dus niet het beste referentiepunt, maar goed genoeg voor mijn basistests.

Het was ook eenvoudig om de associaties in te stellen die ik eerder heb gewezen in Buy om andere apparaten te besturen wanneer het vermogen dat door een apparaat werd gebruikt een gedefinieerd maximum overschreed. Geweldig, ik zou een extra apparaat kunnen inschakelen wanneer de apparatuur die werd bestuurd door de FiBaro -muurplug een bepaald niveau van stroomgebruik overschreden – een geweldige manier om nog veel meer kracht te gebruiken om me te melden dat een apparaat extra vermogen gebruikte

In alle ernst kan ik echter zien dat deze functie een stuk voordeliger is wanneer deze andersom wordt gebruikt, bijvoorbeeld, bijvoorbeeld inzetten van een sirene of licht wanneer de kracht die door de vriezer in de keuken wordt gebruikt, onder een bepaald niveau valt. Dit kan een geweldig vroeg waarschuwingssysteem zijn van de vriezer die faalt en kan helpen de inhoud te redden, waardoor de noodzaak wordt gestopt om de volgende dag honderden £££’s te moeten koken om te voorkomen dat het wordt verwend en weggegooid – geen taak!

Conclusie

Met ongeveer £ 10 veel duurder dan equivalente Schuko -meetwandstekkers, denk ik dat de Fibaro Wall -plug de extra kosten waard is, alleen voor het groottaspect alleen. Met de extra functies die worden aangeboden is het zelfs een stuk aantrekkelijker. Wanneer het wordt gebruikt met een geschikte adapter en extensie -lead, ziet het er niet zo slecht uit, is behoorlijk stabiel wanneer het wordt aangesloten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *