Procter & Gamble Uncategorized Engineered Wood Vs. Hardhouten vloeren

Engineered Wood Vs. Hardhouten vloeren

vloeren is een uiterst essentiële overweging met elk type nieuwe huisconstructie, verbouwing of verbouwingsproject. Als hardhout of gemanipuleerd hout uw favoriete vloer is, zijn er een paar overwegingen om bij elke optie in gedachten te houden.

Hardhout

Hoewel hardhouten vloeren een slimme optie zijn voor het toevoegen van stijl en waarde aan elk type huis, is de duurzaamheid ervan afhankelijk van waar en precies hoe het is geïnstalleerd.

Massieve houten vloeren worden geproduceerd als een totaal stuk hout, meestal 3/4 “dik. Wood groeit zowel en contracten met aanpassingen in de luchtvochtigheid. Dit wordt echter gecompenseerd door een lucht- of groeiperigheid tussen de vloer te laten, evenals de muur, die wordt bedekt met plintafwerking. In de vochtige zomerse maanden kan massief hout zich verbreden en als er ook veel vocht is, de planken of strips kunnen “cup”. Als alternatief droogt het hout in het winterseizoen zowel uit als krimpen, waardoor zichtbare ruimtes tussen planken achterblijven.

Strip, plank en parket zijn de drie fundamentele soorten vast hout. Stripvloeren zijn de meest prominente en variëteiten tussen 1-1/2 “breed tot 3-1/4” breed. Plankvloeren zijn normaal groter dan 3-1/4 “, terwijl de parket verkrijgbaar is in vierkanten van 6” bij 6 “en wordt aangeboden in verschillende patronen.

Solide houten vloeren zouden alleen moeten worden bedacht voor beheerde omgevingen met vochten, kunnen worden gebruikt op grond- of bovengrondse installaties en moeten worden genageld of geschroefd aan een houten ondervloer. Massief hout kan ook worden geïnstalleerd op een betonnen plaat, en biedt dat deze zich op of boven het maaiveld bevindt.

Gemeentelijk hout

Gemanipuleerde houten vloeren zijn echt lakens hout gelaagd op elkaar in tegengestelde richtingen. De cross-layering van de houtbladen biedt een dimensioneel gestage vloer die net zo veel veel beter is dan vatte dan massief hout. Hoewel massief hout de neiging heeft om over de breedte van de planken te verbreden in plaats van de lengte van de planken, helpt de cross-gelaagde hoge kwaliteit van gemanipuleerde houtbladen de groei of krimp te weerstaan ​​in het bestaan ​​van hoge vochtigheid of vocht.

Gemanipuleerde vloerplanken variëteit in dikte van 1/4 “tot 9/16”, evenals van 2-1/4 “tot 7” in breedte. De bovenste laag kan een van de vele verschillende typen zijn, evenals completes van hout, inclusief Exotische types zoals Braziliaanse kersen.

Vanwege zijn natheidsbestendige kwaliteiten kunnen veel gemanipuleerde vloeren worden genageld, geniet of vastgelijmd, of over een breed scala aan ondervloeren gedreven, waaronder enkele soorten bestaande vloeren, zoals vinyltegels. Voorzichtigheid is geboden om te garanderen dat uw installatietoepassing voldoet aan de aanbevelingen van de fabrikant. Hoewel gemanipuleerd hout een beetje veel duurder is dan massief hout, wordt het normaal gesproken 25 jaar gegarandeerd en een aantal sandings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *