Procter & Gamble household Drayton Wiser wise Heating Controls evaluation part 3 – broadening & adding Alexa Voice manage

Drayton Wiser wise Heating Controls evaluation part 3 – broadening & adding Alexa Voice manage

Drayton Wiser set up Expansion

In part 1 we set up the 3 channel controller as well as space thermostats to replace our traditional versions. That satisfied a number of our choice requirements for a wise house heating system however we still had some problems outstanding, including zoning private rooms. This is when the Wiser Radiator valves play a essential role.

Picture: Each box includes Valve, 2 AA batteries as well as 2 adapters

Zoning In

The expense of the base elements for Wiser are competitive compared to numerous other products, however the expense of the radiator valves is where we see the most significant difference. The table below illustrates a fundamental expense comparison of different wise heating manage brands based on implementing a similar systems to the one in our home. This puts the Wiser service value into stark contrast as it’s between £500 to £700 lower than the other currently market offerings.

Base Kit
Room stats  (2 off)
Radiator valves (18 off)
Totaal
Difference to Wiser
Notes

Drayton Wiser
£200
Included in base kit
£630

£35ea

£830

3 channel controller

Honeywell Evo Home
£250+£95
£56
£1,116

£62ea

£1,573
£631
£95 for hot water control

Heat Genius
£295
£70

£70ea

£1,080

£60ea

£1,445
£615

Danfoss
£100+£80
£136

£68ea

£1,080

£60ea

£1,396
£566
£100 for z- wave hub £80 for boiler switch

LightwaveRF
£130+£80
£160

£80ea

£990

£55ea

£1,380
£550
£80 for boiler switch

Fibaro
£255
Niet beschikbaar
£1,296

£72ea

£1,551
£721
Home automation hub

Tado
£199
£109
£1,062

£59ea

£1,370
£540

Netamo
Niet verplicht
£300

£150ea

£1,260

£70ea

£1,560
£730

Energenie MiHome
£70+£30
£180

£90ea

£900

£50ea

£1,180
£350
Home automation hub

Notes: costs discovered at time of composing as well as are for diy installation. This is not a direct performance comparison, rather an indicative expense comparison. Some systems will offer much more performance than others i.e. zone manage of valves, geofencing, HomeKit support, screen on radiator valves etc. The individual needs to determine their own particular needs as well as identify the value. We have not compared costs to Nest or Hive as their own space / radiator manage is unavailable at this time.

Radiator Valve Install

We bought 2 of the Wiser TRV’s from Screwfix for £34.99 each as a trial before committing ourselves to a full rollout.

There are two spaces where we experience broad temperature variations, the kitchen area / household space as well as the lounge. when the oil terminated cooking variety has been on for a while in the kitchen area the space rapidly heats up. because of the sluggish reaction of the conventional TRV the space frequently overheats before getting down to a comfortable temperature later in the evening. We would be fitting a Wiser stat on the vertical radiator in this room.

#
Preview
Product
Beoordeling
Prijs

1

Drayton Wiser wise Heating Radiator Thermostat works with Amazon Alexa, Google Home, IFTTT

2,115 Reviews

£42.98

purchase on Amazon

2

Eberle Wireless space Thermostat for Wiser LCD screen wetness Sensor, White, Raumthermostat

3 Reviews

£72.07

purchase on Amazon

3Wijzer: de wetenschappelijke wortels van wijsheid, mededogen, evenals wat ons geweldig maakt

26 beoordelingen

£ 24,49

aankoop op Amazon

Het muurgebied van de lounge heeft ongeveer 60% glas dat naar het zuiden kijkt. Op een zonnige dag kan het als een kas zijn als de jaloezieën niet worden getrokken, zelfs op een heldere dag is er een zekere mate van zonne -verwarming. Terwijl de lounge een dubbele beglazing van low-e heeft en 300 mm zoldering isolatie, verliest het nog steeds veel warm ‘s avonds. We hebben ontdekt dat conventionele TRV’s het gewoon niet hebben gesneden. De lounge heeft drie radiatoren, we zouden de grootste capaciteitsradiator passen met een wijzer stat.

De eerste perceptie van de stat is dat deze lijkt op een routinematige TRV. Er zijn geen knoppen of schermen op de klep, zodat ze verschillen van 90% van de wijze kleppen op de markt. De bediening van de klep wordt uitgevoerd door een eenvoudige draaiende werking van de bovenkant van de klep, plus zal de temperatuur en minus verhogen. Het systeem zal de temperatuur gedurende 1 uur met 2 graden verhogen of verlagen.

Het passen van de statistieken was eenvoudig. Er is geen richtingsfolder, maar er zijn enkele punten gedrukt op de binnenste klep van de doos, dus gegooid de verpakking nog niet weg. Het proces voor het toevoegen van een radiator thermostaat is:

01. Elimineer de bestaande TRV. Dit wordt beveiligd door de gekartelde vergrendelingsring. Duwen op de TRV -body neemt een paar van de druk van de vergrendelingsring. Dit zal de kleppen en de schroefdraden onderwerpen om de adapter op te schroeven, in onze situatie een M30 -draad. Dit is het meest typische type en een adapter wordt er in de doos voor geleverd, evenals het Danfoss -type. Neem contact op met technische ondersteuning als deze niet in vorm zijn, zoveel meer adapters kunnen beschikbaar zijn.

02. In vorm de geschikte adapterring, in onze situatie de M30 -schroefdraadadapter.

03. Open de wijdere app en ga naar instellingen en dan spaties en apparaten. We produceerden nieuwe spaties en voegden nieuwe apparaten toe. Zeker als je al een ruimte hebt geproduceerd, zal het naleven van de reeks veranderen.

04. Tik op Gadgets toevoegen en werk het aantal radiatorthermostaten bij dat u wilt toevoegen en vervolgens vervolgens op de volgende stap. Dit was een bekend proces na het toevoegen van twee ruimtestatistieken.

05. Op dit punt produceerden we de nieuwe ruimtevaartnamen en hebben we deze toegewezen aan het kanaal op de hub die we wilden om te controleren. We hebben zowel de keuken als de lounge toegevoegd. De kanaalstap is mogelijk niet nodig als u een controller met één kanaal hebt. Volgende tikken in de app neemt naar het volgende scherm dat aanbevelt om de batterijen in de TRV’s te vormen.

06. Elimineer het batterijdeksel op de thermostaatlichaam door het tabblad op de basis te duwen en het deksel weg van het lichaam te trekken.

07. Plaats de twee AA -batterijen. Er zijn geen duidelijke markeringen in het batterijcompartiment voor batterijpositionering, maar een betere look net zo goed als u een pluspunt ziet en een min -bord uit de batterijtabs geslagen. Plaats de batterijen.

08. Wanneer de batterijen worden ingebracht, hoort u de motor lopen, we zijn van mening dat dit is om te garanderen dat de actuator volledig is ingetrokken. Dan zullen de drie LED -lichten flitsen. Rood onder het plussymbool, blauw onder het ongunstige bord en het centrum zal zowel oranje als groen flashen.

09. Draai vervolgens de bovenkant van de thermostaat in de pluspunt om de verbinding met het ZigBee -netwerk te initiëren, de middelste LED flasht groen. De LED wordt solide milieuvriendelijk wanneer de gadget is gekoppeld aan het netwerk. We moesten dit een paar keer doen met een van de apparaten, we begrijpen niet waarom er geen specifieke foutmeldingen waren.

10. De volgende stap is om de klep op de adapter te schroeven. Wanneer het op de klep bovenaan wordt geschroefd, moet het gedurende 5 seconden naar het min -bord worden gedraaid. Dit zal het kalibratieproces initiëren waarbij de actuator de reisafstand van de kleppen leert. We hebben ontdekt dat de klep -LED’s niet aan de voorkant van de klep stonden toen we strak waren, dus we maakten de vergrendelingsring los, herpositioneerden en strekten de vergrendelingsring vast. We ontdekten het hele kleplichaam gedraaid als de klep niet strak is beveiligd. We kunnen echter niet helpen dat er een neiging is om de klepkop na verloop van tijd na herhaald draaien in de loop van de tijd af te lossen. Als dit het geval is, is er een verleiding om wat draadvergrendelingsvloeistof tussen de klep en het adaptergeluid te plaatsen om het te beveiligen.

11. Dat is het,De radiator thermostaat verschijnt in de ruimte op de app. Vergelijkbaar met de ruimtethermostaten in spaties en gadgets, kunt u het batterij -uithoudingsvermogen en de signaalsterkte zien.

Na het toevoegen van de twee thermostaten gingen we de routines op maat voor de twee kamers. Onze ervaring in de 10 dagen omdat we ze hebben geïnstalleerd, is dat de temperatuur tussen de ruimtes veel consistenter is dan bij traditionele TRV’s. Wanneer in actie de TRV -actuator een mechanisch zoemend geluid uitzendt terwijl deze zowel de kleppen en naar beneden drijft. We hebben ontdekt dat dit geluid enigszins in toon verschilt, evenals volume, afhankelijk van welke radiator het was aangepast. Vaak bleef de operatie onopgemerkt, maar het kan in een slaapkamer anders zijn. Ik heb het vergeleken met een Z-Wave Wise TRV die we hadden gemonteerd en ze waren vergelijkbaar in volume.

Alexa Setup

Dit was iets waar we naar uit keken. We hebben een beetje ervaring met Alexa gehad, dus dit zou ons helpen een nuttige applicatie te begrijpen. Hier is het fundamentele proces dat we hebben gevolgd:

Installeerde de Amazon Echo -app op een iPhone

Gezocht naar het wijzer warm in het sectie Vaardigheden en heeft het ingeschakeld

Gekoppeld aan ons Drayton Wiser Account

Zo goed gezocht naar gadgets en dat is het heel veel

Binnen enkele minuten sprak Alexa tegen ons, het was zo eenvoudig. Gewone gesproken commando’s werden snel voldaan door verwijderde reacties:

Alexa Welke temperatuur is het in de lounge? – “Het is 18 graden in de lounge”

Alexa verhoogt de temperatuur in de lounge tot 20 graden – “Ik heb de temperatuur verbeterd”

Dit is een vrij geweldige functionaliteit. Hoeveel we deze functie precies zullen gebruiken, is nog te zien, maar deze werkte direct uit de doos. We zullen Alexa uitproberen om te bepalen of we het nieuwe commando’s kunnen instrueren – “Alexa It’s Chilly In Here” – “OK, ik heb de verwarming in de lounge naar 22 graden”.

De groeiende verlangenslijst

Bij het zoeken naar de app in de iOS App Store ontdekten we dat Wiser een merknaam is die wordt gebruikt door Schneider Electric op een aantal platforms van huisautomatisering, energiebeheer en verlichtingscontrole. Idealiter zullen we de groei van het ecosysteem hier in het VK zien. Indien geïntroduceerd met vergelijkbare marktprijzen als de Drayton Wiser, zullen talloze concurrenten een strijd hebben.

In deel 1 hebben we een wenslijst samengesteld van sommige functies die we graag zouden willen zien, evenals in deel 2 Drayton reageerde vriendelijk met grote deals van nuttige informatie.

Nu hebben we met wat meer ervaring een paar veel meer producten om toe te voegen. Zoals we in ons vorige korte artikel hebben besproken, zijn dit geen problemen met het systeem, maar verbeteringen die sommige klanten misschien nuttig vinden, plus we vereisen dat het vooruitgang team bezig is!

Bij het verhogen van een zone wordt de knop Verhogen op de app groen, zou geweldig zijn om deze omzet in een countdown -timer te hebben, zodat u precies kunt zien hoeveel tijd er op de boost blijft.

Voeg ondersteuning toe voor wearables, dwz Apple Watch. Een snelle film van de pols zal u de temperatuur vertellen en u de keuze geven om te zien wanneer de verwarming de volgende keer zal ingaan, evenals de keuze om te stimuleren.

Wijzig of wijzig het signaal Stamina -pictogram om een ​​portie signaalstamina te tonen – veel meer over deze aanbeveling in de naleving van het gedeelte.

In de ‘wegmodus’ bieden de keuze om zowel een ‘I’m Back’ -date als tijd in te stellen, zodat u niet in gedachten hoeft te houden om de verwarming aan te zetten wanneer u terugkeert van uw reis – geofencing kan dit ook oplossen .

Voeg een link toe in de menu -pagina instellen aan enkele van deze nuttige bronnen. Hoewel dit een intuïtief product is en configuratie goed wordt geleid met de app, zijn er enkele subtiliteiten die u alleen ontdekt door het lezen van de uitgebreide gidsen.

Mogelijkheid om precies te zien hoe lang de verwarming heeft gelopen. Een loggegevens of veel beter een grafische weergave.

Een keuze om het effect van het gaan naar de ECO -modus te kosten. Krijg het systeem om de eco -modus boiler -timings versus traditionele timings te vergelijken. Dit zou de individuen een indicator geven van de ‘besparingen’.

De mogelijkheid om de transmissievermogen van apparaten te wijzigen, dus als een thermostaat op een slechte plek is, kunt u ervoor kiezen om het veel meer vermogen te leveren, van het programma dat de levensduur van het batterij begrijpt, zal als gevolg daarvan afnemen.

Het vermogen om de spaties of zones in hiërarchische lagen te organiseren. Momenteel verschijnt er spaties op de huispagina bij de aankoop die u toevoegt. Het zou nuttig zijn om de keuze te hebben om deze op een rationele manier te bestellen. Voorbeeld organisatie:

Het huis – alle spaties alle zones

De benedenverdieping – woonkamers

Keuken

Lounge

Studie

Eetkamer

De bovenverdieping – slaapkamers

Hoofdslaapkamer

Kinderslaapkamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *