Procter & Gamble Uncategorized De beste opslag- en organisatie -trucs van lezers

De beste opslag- en organisatie -trucs van lezers

is de beste leraar, en huis- en thuislezers hebben het in schoppen. Dus vroegen we onze Facebook -fans en forumgebruikers om hun beste advies te delen. (“Like” ons op Facebook of neem deel aan onze forums in reguliere artikelen, zoals het artikel van Reno Suggesties van ons lezers.) Plus, huis- en huismedewerkers hebben ook een aantal van hun favoriete “nette en opgeruimde” trucs ingesneden, ook !

1. Gebruik manden.

Jennifer Perdicaris-Kennedy, een Facebook-fan van het huis en thuis, beveelt opslagmanden aan om rommel weg te bergen: “Houd opslagmanden rond het huis: een in de wasruimte voor al die zakschatten, een mand voor schoolkunst en dagelijkse manden voor los Items. Dit houdt de start- en landingsbanen duidelijk en je kunt later altijd met de mandschatten omgaan, wanneer je echt de tijd hebt om ermee om te gaan! ”

2. Label, label, label!

“Ik hou van labels! Voeg ze toe aan plastic bakken voor kelder- of zolderopslag ”, zegt Jennifer Knickle-Mills van Lunenburg, N.S. “Fotoboxen zijn niet alleen geweldig voor foto’s, maar werken ook voor het opslaan van kleine items zoals ambachtelijke benodigdheden en bonnen – label deze ook! (De meeste worden geleverd met kleine metalen labelhouders, waardoor ze mooi genoeg zijn om op een boekenkast op te slaan.) Als een goedkoper alternatief werken schoenendozen net zo goed – ik bedek de mijne met bruin knutselpapier. Of pak een paar rieten manden op. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar ze zijn nuttig voor toiletartikelen, hoeden en wanten. Bevestig een cirkelvormig kartonnen label met bruin jute touw zodat u de inhoud van de inhoud kunt identificeren die hoog worden opgeslagen. ”

Bekijk H & H -stijleditor Michael Penney Transform Shoeboxes in elegante opslagbakken in dit online tv -segment.

3. Bescherm de opslag van kelder.

Het klinkt vanzelfsprekend, maar H&H Senior Design Editor Cameron MacNeil beveelt aan om plastic bakken te gebruiken bij het opslaan van items in de kelder. “Ik had een overstroming in mijn kelder, maar verloor niet te veel waardevolle spullen omdat alles in plastic containers werd opgeslagen,” zegt hij. Kies duidelijke om te helpen identificeren wat erin zit en koop alle één maat zodat u ze kunt stapelen. ”

4. Blijf netjes.

“Altijd, altijd, altijd, zet dingen terug waar ze thuishoren als je klaar bent met ze”, zegt Facebook -fan Kim Alexander. Door dagelijkse basis op de hoogte te blijven van rommel kan minder tijdrovend zijn dan een eens per maand (of jaar!) Reorganisatie. Lindsay Reese is het ermee eens: “Doe elke dag een beetje! Dien uw rekeningen in zodra ze worden betaald en zet dingen terug waar u ze vindt, ”

5. Optimaliseer bankopslag.

Susan C. Jones zag ongebruikte opslagruimte in een stoel bij het raam, dus voegde ze aangepaste deuren toe aan de bank voor gemakkelijke toegang. “Toen we naar ons huis verhuisden, had ik deuren retro-fit naar de top van een grote bestaande raamstoel in de ontbijtruimte”, legt ze uit. “Omdat ik meestal toch vanuit de centraal gelegen tafel werk – zodat ik moeder kan zijn en tegelijkertijd kan werken – is mijn raamstoel een hub geworden voor mijn Etsy -lampwinkel, waar ik dingen gemakkelijk kan opslaan. Ik koos voor spoeltopdeuren in plaats van deuren van de voorkast, zodat het licht erin schijnt wanneer de deuren open zijn en ik alles vrij gemakkelijk kan zien. De bovendeuren maken het ook eenvoudiger om alle kleinere containers op te halen en te vervangen. Mijn stoel bevat allerlei gereedschap, stof, verf, materialen, benodigdheden en bestanden, waar ik weer in kan laden wanneer het etenstijd is. Alles is verborgen en het gedempte venster is een voorkeursplaats voor vrienden en familie om te zitten. ”

6. Dagelijkse en seizoensgebonden zuiveren.

Het is hard, maar we zijn misschien allemaal beter af als we de mantra van Melissa McColl, een andere Facebook -fan, aannamen: “Als je het niet gebruikt, kom er dan vanaf.”

“Purge, en blijf dit regelmatig doen – zelfs eenmaal per jaar is goed”, voegt Carley Cooper toe. “Ik ben onlangs verhuisd naar een nieuw huis dat de helft van de vierkante meters van mijn oude appartement is. Niet alleen dat, maar de nieuwe plek heeft geen extra opslag. Ik werd gedwongen om van mijn spullen af ​​te komen. Ik moest wat grote ziel zoeken over hoe essentieel elk klein ding was. Nou, raad eens?! Al die dingen die ik dacht dat ik nodig had, dat deed ik niet! Het is weg en ik mis het helemaal niet. ”

Jennifer Knickle-Mills is het ermee eens: “Wis de rommel eerst, lente en herfst. Weg met iets dat je al jaren niet meer gebruikt, kleding die je gewoon niet meer leuk vindt of je niet geweldig voelt als je het draagt. Als je van ongewenste items kwijt bent, voel je je goed, en het doneren van items zal je nog beter voelen. ”

Room Remix, ook een Facebook -fan, adviseert niet om “dingen” te verzamelen. “Ik probeer echt geen dingen te kopen als ik niet absoluut zeker weet of ik ze zal gebruiken”, zegt ze. “Als ik na een paar maanden niet iets heb gebruikt, of een jaar voor sommige dingen, bewaar ik het niet. Ik recycle het, geef het aan iemand anders die het kan gebruiken of doneren. ‘

7. Pas uw organisatie aan.

“Houd een economische IKEA -garderobe opnieuw voor keukenopslag”, stelt H&H Design Editor Joel Bray voor. (Kijk hoe Joel en Michael Penney dit project demonstreren in een online tv -segment.) Wat je ook kiest om dingen op te slaan, echter,Zorg ervoor dat u items plaatst op een manier die u zal helpen om ze gemakkelijk te gebruiken en weg te zetten.

“Organiseer op een manier die goed werkt met je leven”, zegt Kendall Eddy uit Vancouver. “Plaats in een linnenkast items die vele typisch op de planken worden gebruikt die u kunt bereiken. Plaats seizoensartikelen zoals dekens en extra kussens op hogere planken die niet zo toegankelijk zijn. Gebruik bij het organiseren van keukenladen scheiders die daadwerkelijk bij uw items passen. Wees redelijk bij het organiseren van uw huis … is dit iets dat u dagelijks kunt onderhouden? ”

Denk na over systemen die voor u kunnen werken. “Een paar jaar geleden nam mijn moeder het op zich om mijn kast te coördineren toen ik niet keek”, zegt Kathryn Bala, H & H Assistant Design Editor. “Het duurde slechts ongeveer 10 minuten om te doen, vooral omdat de helft van mijn garderobe zwart is. Het is een van die snelle en gemakkelijke organisatie-ideeën die echt een verschil heeft gemaakt in mijn dagelijkse leven. Nu kan ik een extra vijf minuten in slapen in plaats van door mijn kast te graven voor dat roze vest. ”

H&H bevat editor Catherine Macintosh heeft ook een systeem gemaakt dat voor haar werkt. “Ik ben niet bepaald een georganiseerd persoon, maar het enige dat ik graag doe, is mijn portemonnees over een muur van een logeerkamer hangen. Het is onmiddellijke kunst en kleur voor de ruimte en helpt me om al mijn handtassen tegelijk te zien en te waarderen, vooral de leukere die ik niet vaak gebruik, “legt ze uit. “Ik doe dit ook met kettingen. Ik heb een 10-voet lang latrack dat ik gebruik om al mijn kettingen op te hangen. ”

Zie Closet Organizing 101 of onze kasten en kleedkamers fotogalerij organiseren voor nog veel meer tips.

8. Target rommel-dumping-gebieden.

“Mijn familie heeft de neiging om de junk -e -mail en catalogi op te stapelen op het aanrecht in de buurt van de telefoon”, zegt Facebook -fan Susan C. Jones. “Toen we naar een nieuw huis verhuisden, had ik het geluk om een ​​kastdeur onder die balie te hebben. Hoewel ik opslag heb opgeofferd, had ik een klusjesman 2/3 van de ingebouwde plank uitgesneden, en voeg vervolgens een elektrische uitlaat en een uittrekbare plank toe. Toen plaatste ik onze shredder in de kast op de uittrekbare plank. Nu is het veel eenvoudiger om gewoon door de post te gaan terwijl we over de shredder staan ​​- onmiddellijke rommelcontrole! ”

Krijg veel meer keukensvoorstellen zoals Susan’s in onze fotogalerij van Kitchen Storage. Zie onze opslag en kasten en thuisorganisatie trucs galerijen voor nog veel meer ideeën!

Heeft u veel meer opslagsuggesties om toe te voegen? Deel ze in onze opmerkingen. Plus, “like” ons op Facebook of neem deel aan onze forums opgenomen in aankomende artikelen. Ons volgende onderwerp is Spring Decorating!

Fotocredits: 1. Maison & Demeure september 2010 Issue, Photography van Jean Longpré2. Huis en thuis september 2010 nummer, fotografie door André Rider3. Huis en thuis maart 2008 nummer, fotografie door Donna Griffith4. Huis en thuis maart 2009 nummer, fotografie door Ted Yarwood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *