Procter & Gamble Uncategorized Ontwerpen buiten woonruimtes

Ontwerpen buiten woonruimtes

Verbeter uw buiten woonkamer met zitplaatsen, verlichting en architectuur.

Een geweldig dekplan moet privacy, gearceerde gebieden omvatten, evenals precies hoe het dek eruit zal zien als het ‘s nachts verlicht is.

In dit artikel:
Zitplaatsen
Privacy
Schaduw
Verlichting
Structuren

Zitplaatsen

Probeer waar mogelijk een aantal zitplaatsen te produceren in plaats van één groot gebied om het gevoel van een meer uitgebreid dek of patio te produceren. Voeg zitplaatsen uit met ingebouwde houten banken of gebruik lage rotswanden als stoelen gewoon door kussens langs de bovenkant te plaatsen.

Waar het budgetplan minimaal is, blijf bij vrijstaande meubels. Als het gebied het toelaat, koop dan een goedkope, kleine bistro -tafel en twee stoelen naast een grotere eettafel buiten en stoelen om twee zitplaatsen te produceren.

Grote kussens bedekt met natuurlijk geweven materiaal of Sunbrella-materiaal kunnen direct op het dek worden gebruikt als vloerkussens of de trap dubbeltoets laten doen als geïmproviseerde zitplaatsen, met of zonder decoratieve kussens.

Tip: denk aan het gebruik van spiegels bij het verfraaien van uw buitengebied – ze verbreden elk type gebied en wanneer ze buitenshuis worden geplaatst, tonen zowel natuurlijk licht als groen.

Privacy

Misschien nog belangrijker in een stadstuin dan op het areaal in het land, is privacy een van de aspecten waardoor uw dek meer als een retraite aanvoelt.

Hekken hoeven niet de enige privacyoplossing te zijn: produceren subtiele barrières met architectonisch fascinerende houten hekken of gebruik ratels bedekt met klimmende clematis of grapevine of zelfs een netjes getrimde lage heg voor privacy. Vouwschermen in bamboe, metaal of hout geïnstalleerd op strategische plaatsen zullen privacy bieden en visuele interesse toevoegen.

Zorg ervoor dat de privacybarrière die u selecteert, past bij de stijl van thuis, naast het uiterlijk van het dek of de patio. Een houten hek zal er veel rijker uitzien als ze exact hetzelfde zijn als het huis of de trim, evenals gedetailleerd met vormen.

Schaduw

Hoewel we allemaal genieten van warme zonnige dagen, is de keuze om een ​​heiligdom uit de zon te nemen een must op een goed gepland terras. Of u nu eenvoudige paraplu’s gebruikt, luifels instelt of een tuinhuisje of pergola’s ontwikkelt voor gefilterde schaduw, biedt uzelf ten minste één gebied dat uiteindelijk kan worden of gearceerd blijft. Zorg ervoor dat u de richting opneemt waarin uw dek wordt geconfronteerd, evenals precies hoe de zon de hele dag door het dek raakt, zodat u het juiste type schaduw kunt plannen. Als uw dek het grootste deel van de dag naar het zuiden staat of de zon krijgt, wilt u misschien een meer langdurige schaduw, zoals een luifel of dakpergola. Probeer altijd een rustig, gearceerd gebied te produceren waaronder te lezen, te ontspannen of te dineren.

Verlichting

Te vaak een bijzaak, geweldige externe verlichting kan helpen om uw deck ‘s nachts bruikbaar te maken naast overdag.

Installeer lichten bij de deur die van het huis naar het dek of het terras leidt, naast verlichting om elk type bestaand pad in uw tuin te verlichten.

Van vintage uitziende koetslantaarns tot hedendaagse stralende bollen, er is een breed scala aan stijlen beschikbaar; Selecteer een type armatuur dat past bij de stijl van uw huis.

“Wassen” de zijkanten van het terras met overstromingsverlichting die op de grond zijn geïnstalleerd, zal het lijken te drijven wanneer het verlicht.

Spotlichten vermomd als rotsen kunnen subtiele toevoegingen aan de tuin zijn, om het gazon ‘s nachts te laten gloeien of om een ​​bank of pad te markeren.

Maak de verlichting af met subtielere details, zoals hangende kaarsenlantaarns boven een buitentafel voor een zachte omgevingsgloed. Hurricane Table lantaarns, papieren lantaarns en stringlichten geven allemaal nachtelijke schittering.

Structuren

Architecturale aspecten op een dek kunnen effect toevoegen aan uw buitenruimte. Een afgeschermd tuinhuisje biedt zowel schaduw als beveiliging van bugs en fungeert als een brandpunt.

Pergola’s en Arbours bieden onmiddellijke rente op een terras en kunnen worden gebruikt als een “deuropening” naar de buitenste woonkamer of als een uitnodigend gebied waaronder te ontspannen. Voeg kleurrijke klimplanten toe aan pergola’s, arbours of hekken met verschillende hoogten en textuur.

Grote hout- of metalen plantenbakken voegen een structurele rente toe aan een gebied en kunnen worden gebruikt als scheiders, helpen bij het definiëren van gebieden voor loungen, dineren of koken. Een serie die op stappen wordt geplaatst, kan een stijlvolle, voltooide look produceren.

Krijg meer buiten het leven en de motivatie van tuinieren in onze gids.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *