Procter & Gamble household Hoe laat ik mijn oude radiatoren er beter uitzien?

Hoe laat ik mijn oude radiatoren er beter uitzien?

Bestaande rads hoeven de stijl van uw interieur niet te belemmeren. Hier raden we drie relatief eenvoudige, economische manieren aan om radiatoren in uw decoratieschema op te nemen. Zoals onze illustraties laten zien, door ze te schilderen, te toppen of te bedekken, kunt u radiatoren tumgen in aantrekkelijke en/of functionele ontwerpelementen.

Verf het

Als je radiator sierlijk is, is het misschien de beste manier om karakter te laten toevoegen en schilderen, het is misschien de beste manier om karakter aan je kamer toe te voegen. (Als bonus is schilderen de meest betaalbare optie.)

Voordat u een kale radiator schildert, reinigt u deze eerst met trisodiumfosfaat (TSP), spoel, schuren en schuren en primen deze met een olieprimer getint om bij uw verf te passen (een latex-primer, die op waterbasis is, kan roest).

Het is dan veilig om reguliere olie- of latexverven te gebruiken, en elk heeft zijn voor- en nadelen: latexverf is flexibel en ademt, terwijl olie de neiging heeft om te barsten omdat het warmte vasthoudt. Olie heeft een veel aantrekkelijkere afwerking en is langzamer te drogen, waardoor het eenvoudiger is om te manoeuvreren bij het schilderen van de hoekjes en gaten van de radiator met een borstel.

Qua kleur kun je witte verf kiezen om het eenvoudig te houden, een statement te maken met een accentkleur (zoals paars, hierboven), schilder het om bij je trim te passen of kies zwart voor een knappe look. Een glanzende afwerking verbetert de vorm en is het gemakkelijkst af te vegen.

Bovenaan

Een aantrekkelijke radiator bovenaan met een geschilderde houten plank voegt een extra functie toe: u krijgt een oppervlak voor opslag of weergave.

Je kunt zelf gemakkelijk een gemakkelijke top maken. Knip een plaat van 3/4 ″ -dick multiplex een paar centimeter groter en dieper dan de radiator. Trim alle vier de randen van de multiplexplaat met behuizing of smalle kroonlijsten, die een rand zal creëren die voorkomt dat de top de radiator wegglijdt.

Prime en schilder zowel de bovenkant als de radiator dezelfde kleur – we raden zwart of wit aan (of proberen de kleur van de trim van je kamer) voor een klassieke look, dus het resultaat leest als één stuk. (Zie opmerkingen over schilderen onder “Verf het”, links.)

Als de radiator achter een bank zit, kan deze fungeren als een slimme banktafel en boeken en tijdschriften vasthouden.

Als het in de open lucht staat, trek dan een stoel ernaast omhoog en bedek het met een lamp, boeken en verzamelobjecten voor een mooi vignet

Bedek het

Als je een onaantrekkelijke radiator hebt die je wilt camoufleren, of als je een veel meer afgewerkte look wilt, maak dan een klassieke kast zoals de onze met een uitgebreide top en flankerende kasten voor opslag. Deuren geven toegang tot de opslag en de radiator, wat essentieel is voor reiniging en onderhoud. De meubels voeten en geweven metalen mesh lambrisering zijn decoratieve verfraaiingen, maar ze bieden ook voor luchtcirculatie onder en vooraan. Onze omslag is een romig wit geschilderd en heeft donkere, strakke hardware voor een stijlvol statement.

We raden aan om Fiberboard (MDF) of multiplex van gemiddelde dichtheid te gebruiken om een ​​radiatorafdekking te bouwen, vooral als deze voor een venster ligt. Deze materialen kunnen omgaan met blootstelling aan verschillende temperaturen tegelijk (koud uit het raam en warmte van de radiator), waardoor de gewrichten op massief hout kunnen scheiden en het hout kromt of barst omdat het tegelijkertijd uitbreidt en samentrekt . Gebruik massief hout alleen voor de trim.

Laat een paar centimeter ademruimte aan de voorkant en zijkanten tussen het deksel en de radiator zelf achter.

Mesh komt in allerlei materialen en motieven (zoals X’s, cirkels, diamanten), dus kies er een die het beste bij uw decor past. Kippendraad aanvult bijvoorbeeld een landelijke interieur en geperforeerde zware metalen kunnen er eigentijds uitzien. Zoek ze bij thuisverbeteringswinkels.

Verhuizen naar een plek zonder radiatoren? Neem je dekking mee. Voeg een achterkant en onderaan toe en je hebt een display -stuk voor je nieuwe huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *