Procter & Gamble household DIY: Glass Jar Terrarium

DIY: Glass Jar Terrarium

Londen, in het Verenigd Koninkrijk gebaseerde auteur en milieuvriendelijke duim Emma Hardy deelt een doe-het-zelf-baan uit haar nieuwste boek, The Winter Garden (Cico Books, $ 20).

Terraria zijn een mooie methode om kleine tuinen in het huis te creëren, en worden vaak gebruikt om vetplanten en varens te laten groeien. Het weergeven van bloeiende planten in een glazen pot met open top produceert een vrij binnentuin die zowel kleur als schoonheid in uw huis zal brengen.

Je zal nodig hebben:

Grote glazen pot met een brede nek

Grind

Grondkool (Pet Stores moeten dit opslaan)

Potcompost

Lepel

Helleborus Niger (kies een alpine -assortiment met een kleine wortelbal), Viola X Wittrockiana (Pansy), Humata Tyermanii (Bunny Fern). *Of, vraag uw regionale fabriekswinkel wat er in het seizoen in uw regio is.

Mos

Zachte penseel

Stap 1: Reinig en droog de pot grondig voordat u begint. Leg zorgvuldig een laag grind op de bodem van de pot (voeg deze toe aan handvol in plaats van het erin te gieten, om ervoor te zorgen dat het het glas niet verbrijzelt). Het grind moet ongeveer 3⁄4 inch (2 cm) dik zijn en gelijkmatig over de bodem van de pot verspreiden.

Stap 2: Strooi houtskoolpoeder over het grind en bedek het volledig. Dit zal helpen om geuren te krijgen van de potcompost, zodat het terrarium niet ruikt.

Stap 3: Inspecteer dat de potcompost vochtig is voordat u gebruikt – water indien nodig en laat het enigszins weglopen voordat u deze gebruikt. Voeg de potcompost toe aan de pot, waardoor een laag ongeveer 2 inch (5 cm) dik is. Voeg het toe met het gebruik van een kleine schep of je hand in plaats van het erin te gieten, zodat het niet zo goed veel rommel in de pot maakt.

Stap 4: Haal de hellebore uit zijn pot en elimineer zorgvuldig elk type overtollige grond van rond de wortels. Maak een ondiepe dip in de potcompost in de pot en locatie de hellebore erin, verspreidt de wortels een beetje naar buiten en verankert deze op locatie met een beetje meer potcompost indien nodig, om ervoor te zorgen dat deze stevig rechtop staat.

Stap 5: Neem het viooltje van zijn pot en plant op precies dezelfde manier in de pot en leg het naar de achterkant van de pot, naast de hellebore.

Stap 6: Voeg de varen toe, die opnieuw overtollige grond uit de wortels wordt geëlimineerd, evenals planten naar de voorkant van de pot en indien nodig meer potcompost toevoegen. Stevig rond alle drie de planten om ervoor te zorgen dat ze stevig in de compost zitten.

Stap 7: Scheur het vel mos in stukken en locatie op het oppervlak van de potcompost, rond de planten. Zorg ervoor dat alle potcompost bedekt is en voegt indien nodig kleinere stukjes mos toe.

Stap 8: Gebruik van de zachte penseel, ruim de binnenkant van de pot en reinig elk type stukjes potcompost uit de bladeren en bloemen om ze te netjes.

Nazorg
Zorg ervoor dat de potcompost vochtig blijft, maar niet zo goed nat (steek uw vinger in de compost om te controleren), waar nodig sparen. Houd het terrarium in uw huis in een licht gebied en de doden regelmatig. Met de juiste omstandigheden moeten de planten een aantal weken of zelfs maanden bloeien, maar het gebladerte zal er ook prachtig uitzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *