Procter & Gamble Uncategorized 15+ Healthy Pantry Essentials van My New Roots

15+ Healthy Pantry Essentials van My New Roots

We vroegen Sarah Britton, holistische voedingsdeskundige, schrijver achter de populaire gezond etende blog, mijn nieuwe roots en auteur van mijn nieuwe roots: geïnspireerde plantaardige recepten voor elk seizoen voor elk seizoen , om te delen wat ze in haar voorraadkast houdt. Van volle granen tot chia-zaden, Sarah’s lijst met nietjes kan je aanmoedigen om een ​​deel van de rommel in je kast op te ruimen om ruimte te maken voor deze plantaardige items.

Citroenen
“Citroenen zijn een nietje in mijn dieet en mijn koken. Ik drink elke ochtend warm citroenwater zodra ik wakker word; Ik combineer citroen in smoothies (de beste!), Gebruik het om salades aan te kleden, pesto te maken en zelfs mijn houten snijplanken schoon te maken. Ik koop graag biologische citroenen zodat ik de schil kan gebruiken. Als u citroenschil toevoegt aan zowat alles, smaakt het beter.

Havermout
Ik eet niet alleen haver voor het ontbijt, ik voeg ze ook toe aan zelfgemaakte crackers, muffins, smoothies en zelfs crumble toppings op hartige gerechten. Ze zijn veelzijdig, algemeen beschikbaar en goedkoop. Ik maak vaak bloem van gerolde haver door ze te mengen in mijn keukenmachine. Ze bestaan ​​ook uit grote hoeveelheden eiwitten, vezels en B-vitamines.

Volkoren
Bruine rijst, gierst, quinoa en boekweit zijn slechts enkele van de talloze volle granen die ik op welke manier dan ook in mijn voorraadkast bewaar. Ze zijn basic om te koken en gemakkelijk te opnemen in veel maaltijden gedurende de dag. Ik kook graag een grote pot aan het begin van de week om te gebruiken in alles, van ontbijt tot diner en tussendoor snacks ertussenin.

Sarah’s feest fruit taart met boekweitkorst. Koop het recept hier.
Chia zaden
Ik kan niet geloven dat ik ooit zonder deze ongelooflijke kleine zaden heb geleefd! Chia-zaden zitten boordevol essentiële vetten, eiwitten en vezels, ze zijn gemakkelijk toe te voegen aan voedingsmiddelen, aangezien ze geen sterke smaak hebben, en hun houdbaarheid is erg lang, dus ik kan ze in bulk krijgen om geld te besparen. Ik voeg ze graag toe aan mijn smoothies en ontbijtpies en vervang eieren in bakken (1 el. Chiazaad + 3 el. Water = 1 eiervervanging).

Ingeblikte tomaten
Hoewel vers altijd beter is, is het onmogelijk om een ​​halfwaardige tomaat te vinden. Tomaten in blik vormen een geweldige basis voor soepen en stoofschotels. Zoek naar hele ingeblikte tomaten in plaats van gehakte om te zorgen voor een product van hoge kwaliteit.

Tamari
Tamari wordt vaak de Cadillac van sojasaus genoemd vanwege de diepe, rijke smaak en evenwichtige smaak. Het is een natuurlijk gefermenteerde Japanse sojabonenfonds en een bijproduct van het maken van miso-pasta. Echte Tamari is gemaakt zonder tarwe, dus het is glutenvrij, maar controleer de labels als je een gevoeligheid hebt.

Tahini
Op de een of andere manier is deze ongelooflijke sesampasta in bijna al mijn gerechten beland. Ik ben er absoluut dol op dat het in een dressing is geklemd voor extra rijkdom en romigheid, maar spreid het ook op appelschijfjes voor een snelle snack, vouw het in geroosterde haver voor granola -staven en meng het in smoothies. Hoewel het moeilijk kan zijn om in Noord-Amerika te vinden, koop ik altijd hele sesam Tahini van niet-gehulde sesamzaden voor extra calcium en vezels.

Linzen
Linzen zijn een nietje in mijn vegetarische dieet vanwege hun veelzijdigheid, toegankelijkheid en snelle kooktijd. Linzen hebben een hoger eiwitgehalte dan bonen, dus ik probeer ze in ten minste één maaltijd per dag op te nemen. Ik hou er ook van om ze te ontspruiten! Ik bewaar meestal drie tot vier soorten linzen bij de hand, zoals rode linzen voor soepen, du puy -linzen voor salades, groene of bruine linzen voor dips en zwarte linzen voor spruitjes.

Sarah’s witte linzenrisotto. Koop het recept hier.
Bonen
Net als linzen vertrouw ik op bonen om me te vullen en me te voorzien van plantaardig eiwitten. Ik bewaar vaak vier tot vijf soorten bonen bij de hand, omdat ze elk hun eigen smaak en kenmerken hebben. Kikkererwten, zwarte bonen, boterbonen, bruine bonen en marinebonen zijn enkele van mijn favorieten. Ik hou van het koken van een dubbele of drievoudige batch, de helft bevriezen en ze een tijdje besparen wanneer ik hummus haast moet maken of een soep of stoofpot moet verbeteren.

Ahornsiroop
Omdat hij Canadees is, is deze zoetstof dicht bij mijn hart. Ik voeg het toe aan dressings om de zuurgraad in evenwicht te brengen; Sauzen, soepen en stoofschotels, smoothies en natuurlijk voor zoete ontbijtgerechten zoals pap en pannenkoeken. Zoek naar donkere ahornsiroop die vaak wordt geëtiketteerd in klasse B – dit type is later in het seizoen geoogst, heeft een rijkere esdoornsmaak en bestaat uit de meeste mineralen.

Lieve schat
Honing is een heel ongelooflijk eten. Vanwege zijn antibacteriële, antivirale en antioxiderende mogelijkheden, is het een voedsel dat in iedereen moet zijn in de keuken- en medicijnkast! Ik koop altijd biologische, rauwe (ongepasteuriseerde) honing van een lokale leverancier en bewaar het altijd in glas weg van warmte en licht.

Koudgeperste olijfolie
Ik kook niet met olijfolie, dus ik gebruik het alleen rauw voor verbanden, garnering en mengen in reeds gekookt voedsel. Omdat het rookpunt ervan relatief laag is, creëert koken daarmee gratis radicalen en vernietigt zijn delicate voedingsstoffen en smaak. Ik bewaar mijn olijfolie in de koelkast in een donkere glazen fles.

GheeGhee is een klasse van geklaarde boter die in India is ontstaan ​​en wordt tegenwoordig vaak gebruikt. Het wordt gemaakt door ongezouten boter te koken en te spannen om de lactose te verwijderen. Dit creëert een kookvet met een zeer hoog rookpunt, gezien het feit dat het de lactose (melksuikers) is die verbrandt wanneer je boter tot een hoge temperatuur verwarmt. Hoewel je ghee in een winkel kunt kopen, is het ongelooflijk eenvoudig om thuis te maken en smaakt absoluut buitengewoon als je het zelf maakt. De bonus? Je kunt het drie tot vier maanden buiten de koelkast bewaren zonder dat het bederft.

Expell-geperste kokosolie
Ik gebruik kokosolie vooral voor het bakken, maar het is ook een geweldig veganistisch alternatief voor ghee voor koken bij hoge temperaturen. Ik koop altijd door expellers geperste kokosolie, die het kokosaroma heeft laten verwijderen, zodat mijn eten niet altijd smaakt naar Hawaii.

Superfood
Ik ben een behoorlijk grote food -nerd, dus superfoods zijn ideaal op mijn steegje. Superfoods zijn zeer voedingsstof-dicht voedsel dat vooral gunstig is voor de gezondheid. Mijn favorieten zijn spirulina en chlorella (beide algen), bijenpollen, maca, tarwepoeder, baobab, chaga en mucuna pruriens. Ik voeg superfoods toe aan alles waarvan ik denk dat het een verbetering kan gebruiken – maar mijn favoriete manier om ze te gebruiken is door ze in een smoothie -kom te mengen. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *